torstai 8. lokakuuta 2015

Kenen joukoissa seisot

Olet aina pyrkinyt siihen, että sinut hyväksytään joukkoon. Ja olet siinä onnistunut. Se on ollut yllättävän helppoa. Myötäilet muita ja pyrit olemaan mahdollisimman neutraali. Toimit ja ajattelet samoin kuin muut. Et kyseenalaista mitään. Uskot vankasti siihen, että päätäntävallassa oleva tietää mitä tekee. Ja kaikki hänen toimintansa on tarkkaan suunniteltua ja tähtää yhteiseen hyvään.

Hän on varmasti sinua viisaampi. Hänenhän on pakko olla, sillä hän on suurten linjanvetojen maestro. Katsot ihailevasti hänen itsevarmaa esiintymistään. Puheessa vilisee sulavasti sivistyssanoja. Sanoma sisältää varmaan suuren viisauden, koska et ymmärrä siitä mitään. Hän puhuu sinut uuvuksiin ja katsoo samalla sinua syvälle silmiin. Katsoo niin, ettet uskalla kääntää katsettasi. Hän sitoo sinut valtaansa. Hän on valittu ja sinä olet hänen nöyristelevä seuraajansa.

Sinun on helppo olla. Ei tarvitse pohdiskella, ei epäillä. Ei ole huolta eikä vastuuta. Hän päättää ja elää puolestasi. Sinun tarvitsee vain olla hänelle uskollinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti