maanantai 11. tammikuuta 2016

Kauneusblogi
Olet päättänyt lopettaa. Lopettaa turhat jaaritukset elämästä. Kuka jaksaa innostua, kun oksentelen hörhöajatuksiani tähän blogiin? Tästä lähtien aivopieruni aiheuttajana on kauneus. Ainakin yhden postauksen ajan. Sitten varmaan jatkan taas hörhöilyä.

Minun mielestäni ulkokuoren hoitaminen on yksinkertaista. Siitä voi halutessaan tehdä monimutkaista. Itse olen halunnut pitää sen yksinkertaisena. Myönnettäköön, että aikoinaan eksyin purnukkaviidakkoon. Hoidin nahkaani ja hiuksiani innokkaasti ylikuntoon. Olin kierteessä, jossa hoidin edellisen tuotteen haittavaikutuksia seuraavalla tuotteella. Aikani läträsin, kunnes tajusin lopettaa älyttömyyden. Aikaa se vei ennen kuin iho ja hiukset uskoivat, että olen lopettanut niiden ylihoitamisen.

Nykyisin ulkokuoren hoitaminen on siis yksinkertaista. Mutta silti iho ja hiukset voivat paremmin kuin koskaan. Hiuksiani hoidan pesemällä ne kaksi kertaa viikossa. Ennen pesin vähintään joka toinen päivä, mutta pidensin pesuväliä pikkuhiljaa ja nykyisin hiuksia tarvitsee pestä vain kahdesti viikossa. Olen huomannut, että jos hiuksia pesee usein, ne myös rasvoittuvat nopeammin ja päänahka alkaa kutista ym. Minulle sopii tämä pesuväli. Hiusteni väriä syvennän hennalla noin neljä kertaa vuodessa.

Ihoani pesen saippualla, nyt käytössä on marseille-saippua. Ihoani en kuuraa turhaan, en siis peseydy, jos en ole likainen ja hikoillut. Hikitreenin jäljet vesi huuhtoo hiet pois ja saippuaa voi sipaista haisukohtiin. Turha itsensä peseminen vain kuivattaa ja huonontaa muutenkin ihon kuntoa. Jos iho kaipaa rasvausta, käytän tällä hetkellä kookosöljyä ja välillä jotain niveaa.

Meikkaamiseni on hyvin vähäistä, miltei olematonta. Huuliini laitan huulipunaa tai sitten vain punasävyistä huulirasvaa. Joskus saatan sipaista naamalle jotain kirjainrasvaa, bb- tai cc-voidetta vai mitä ne nyt olivat ja pikkupöllähdyksen puuteria.

Ulkokuoren huoltotoimenpiteet ovat helppoja ja yksinkertaista. Tiedetään, että liiallinen treenaaminen vie kropan ylikuntoon eli tekee pahaa kropalle. Saman asian tekee ulkokuoren ylihoitaminen. Ulkokuori kaipaa omaa rauhaa, annetaan sitä sille. Sillä välillä voi vaikka huoltaa aivojaan miettimällä elämän outouksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti