lauantai 27. kesäkuuta 2015

Valitse vaikeusaste

Kävelen ja ajattelen. Kierrän ympyrää ajatusteni kanssa. Pitäisi tehdä valintoja ja päätöksiä. En pysty siihen, olen ollut aina huono valintojen suhteen. En ole siksi valinnut vaan ajelehtinut. Vai olenko valinnut ajelehtimisen? En kai, ajelehdinta valitsi minut.

Kävelen kunnes en enää jaksa. Onneksi luonto tarjoaa istumapaikkoja. Olen siis ajelehtinut umpikujaan enkä löydä ulospääsyä. Tai löytäisin jos uskaltaisin valita. Valitse sinä puolestani, tee päätöksiä. Voin sitten syyttää sinua paskasta elämästäni. Pitäisi siis vain valita vaikeusaste elämän loppumatkalle. Kestosta ei tietoa, mutta lopputuloksena on molemmissa kuolema. Sisällöltään matkat ovat erilaisia: monipuolisia, mutkikkaita ja haastavia polkuja tai helppoa suoraa ja turvallisuutta. Matkatermein: reppureissu vai pakettimatka. Ruokatermein: lisää vain vesi tai tee kaikki itse alusta loppuun.

Helppoa vai mitä? Kumman siis valitset minulle? Mitä, et voi olla tosissasi! Et siis voi auttaa edes tässä pikku asiassa. Kiitti hitosti vaan! Minunko pitäisi tehdä valinta? Enhän minä voi tehdä valintaa elämäni suhteen. Ja valitsen mitä tahansa, niin kohtalo puuttuu kummiskin peliin. Kohtalo tulee ja pilaa hyvän suunnitelman. Turha siis miettiä enempää. Vedän pitkää tikkua tai heitän kolikkoa. Kumpikohan olisi parempi valinta? Tikku vai kolikko? Apua, voitko auttaa! Hei, minne sinä menet...