maanantai 8. kesäkuuta 2015

Polttava puheenaihe

Päivän polttava puheenaihe on lääkäriverkoston huoli siitä, että tupakointielokuvista lapset ja nuoret oppivat epäterveellisen elämäntavan. Kyseisten lääkärien mielestä näitä elokuvia saisi esittää aikaisintaan klo 22 jälkeen, jottei lapsi ja nuori imisi itseensä tällaista elämäntapaa. Verkoston kanta on myös, että tupakointielokuville ei pitäisi myöntää julkista tukea.

Niinpä niin, elokuvistahan se halu  tupakoida lähtee... (Itse en siis tupakoi, jos se joitain huoletti eli tämä ei kolahtanut omaan nilkkaan tai keuhkoon). Ja jos tälle linjalle lähdetään eli haetaan asioita, joissa markkinoidaan kehoa ja sielua saastuttavaa elämäntapaa, niin listahan olisi todella pitkä. Suurin osa tarjonnasta menisi myöhäisiltaan. Sillä mitä vaikutuksia lapsille tulee siitä, kun näytetään ihmisiä, jotka juovat viiniä tai muita päihdyttäviä virvokkeita. Entä ohjelmat joissa on henkistä- ja fyysistä väkivaltaa (tätä on monissa ns. perheohjelmissa). Siideri-, olut-, ja kipulääkemainoksia näytetään sulavasti perheohjelmien välissä. Mainokset siis myös myöhäisiltaan.

Laitetaan siis töllöt ja netit kiinni ja mennään ulos katsomaan todellista elämää. Saadaan sieltä terveyttä ja hyvää elämää lisääviä vaikutteita.