sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Ystävät voi valita, mutta ei naapureitaTappelun osapuolet eivät näyttäneet tasavertaisilta. Ulkopuolisen silmin katsottuna raskassarjalaiset saivat vastaansa höyhensarjalaiset. Uhmakkaat kohtasivat sisukkaat. Taisteltiin verisesti. Joku sanoi, että nyt ei enää saa tapella. Riita poikki ja voita (Karjala) väliin.

Joku pakotti vielä kättelemäänkin, vaikka ei olisi yhtään huvittanut. Oltiin naapureita ja piti leikkiä, että oltaisiin ystäviä. Oikein tehtiin sopimus ystävyydestä (YYA). Isommat allekirjoittivat sopparin ketunhäntä kainalossa, sormet selän takana ristissä.

Jotkut eivät osaa tai halua olla ystäviä. He haluavat, että kaikki tanssivat heidän pillinsä mukaan ripaskaa. Heidän vuorovaikutuksensa kulmakivinä ovat uhkailu, kiristys ja lahjonta. Kasvatusta kovalla kädellä. Tottelemattomuutta ei suvaita yhtään. Heillä on määräysvalta, koska ovat suuria ja mahtavia, ainakin omasta mielestään.

Heissä ei ole mitään vikaa, syy on muissa. He ovat sairaudentunnottomia, joilla on tavoitteena hallita koko maailmaa. Nämä feikkiystävät pelaavat isoilla panoksilla, jossa pelinappulana on Suomi. Pelaammeko heidän säännöillään?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti