sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Hyvää pataa helposti ja halvalla



Säästä ruokamenoissa, mutta syö silti hyvin. Sinun ei tarvitse olla mikään top chef, jotta voisit tehdä sapuskaa itsellesi ja rohkelikoille, jotka suostuvat maistelemaan kokeilujasi. Ei tehdä asioista vaikeita, sillä ruokaa osaa laittaa halutessaan joka ukko, akka ja kakara. 

Tämäkin pata hoituu vain keittämällä riisi ja pavut, paistamalla jauheliha tai soijarouhe ja sipulit. Mausteita sopivasti, ei vain oman maun mukaan, jos ruokamyrkytystä pelkäämättömät ovat saman padan äärellä kanssasi. Mausteita voi jokainen lisätä makunsa mukaan valmiiseen ruokaan.
 Lopuksi laita kaikki ainekset hetkeksi yhdessä muhimaan. 




  Tarvitset: 

paistinpannu
kattila
paistinlasta
kauha (sopii paremmin keittoihin, mutta jos et aio ostaa monia tarvikkeita...)
riisiä
papuja ( ruskeita tai mustia tai valkoisia tai kidney tai jotain muuta. Jos pidät pavuista, laita pataan erivärisiä)
jauhelihaa tai soijarouhetta
sipulia
valkosipulia
soijakastiketta
suolaa
pippuria

Määrät vapaasti valittavissa fiiliksen mukaan, siksi en ole niitä tähän arponut. Kokeile rohkeasti ja harjoittele ahkerasti. Kohta huomaat olevasi Top Chef, ainakin omassa keittiössäsi.






                                        Käytän päivittäin pellavansiemen rouhetta noin 2 rkl, siksi laitoin sitä tähän  
                                        pataan.