torstai 17. maaliskuuta 2016

Täyteläiset patongit








Näillä pötkylöillä saat tukittua nälkäiset suut. Ja jos kylkeen vielä tekasee jonkun salaatin, niin on homma kohdillaan.

Raaka-aineet:

8 dl maitoa
2 dl vettä
19 dl vehnäjauhoja
4 dl sämpyläjauhoja
2 pussia kuivahiivaa
2 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl suolaa
2 rkl paprikajauhetta
1 dl ketsuppia
100 g juustoraastetta
50 g meetvurstia pieninä kuutioina
1 dl öljyä

Vähän ohjeita:

Liota hiivat nesteessä. Heitä mausteet mukaan. Pikku hiljaa lisäilet jauhoja ja samalla sotket kätesi vaivaten taikinakulhossa. Tavoitteena on saada kaikki aineet mukaan ja taikina kimmoisaksi tai sellaiseksi, että ei tartu enää hanakasti kiinni käteesi eikä kulhoon.
Anna kohota.
Muotoile 6 patonkia.
Voitele öljyllä.
Paista 180 asteessa (mielellään kiertoilmassa) puolisen tuntia.