tiistai 1. joulukuuta 2015

Valoa kohtiTämä on fiktiivinen kohtaaminen kadulla sattumalta. Kyseessä kaverit, jotka ovat nähneet toisensa viimeksi vuosi sitten.

- Hei! Kiva nähdä sua. Mitä sulle kuuluu? (räplää puhelintaan)

- Hei! Joo, kiva nähdä. Paskaa kuuluu. Entäs sulle?

- Mulle kuuluu pelkkää hyvää. Töitä pirusti. Sivuhommana aloitin life coach - kusetuksen. Ja sulla menee siis hyvin? (räpläys jatkuu)

- No en nyt sanois, että hyvin. Työttömäksi jäin vuosi sitten. Asutaan hometalossa. Varmaan kohta tulee avioero. Tänään kuulin, että syöpä on levinnyt. Ei ole hoidoista ollut hyötyä. Paitsi, että läskit on lähtenyt, kun olen oksentanut kaiken minkä oon syönyt. Ei ole siis mitkään hurraa - fiilikset.

- (keskeyttää hetkeksi räpläyksen). Toihan on helvetin hyvä uutinen, sillä läskit on törkeen rumia, yäk. Nyt hei oikeaa asennetta kehiin! Mietit vain, että mikä on sun tavoite ja meet sitä kohti. Makso mitä makso. (räpläys jatkuu)

- Ei tässä oikein jaksa tavoitteita miettiä, kun juuri kuuli noi syöpäuutiset. Haluaisi vain antaa periksi.

- Sä mitään periksi anna. Ei tästä elämästä selviä hengissä, jos aina antaa periksi. Hei, sä tuut mun firman valmennukseen. Ensi viikonloppuna on kurssi juuri tuollaisille luusereille, jotka ei jaksa painaa duunia täysillä. Vetoaa johonkin sairauksiin ja masennuksiin, vaikka ovat vain laiskoja. Tule sinne, laitetaan sun elämä uuteen nousuun. Saat kaverihintaan 8000,-.  Sovittu. Maksa viimeistään huomenna. Takaan, että siellä joku jaksaa kuunnella myös noita sun tappiotarinoitasi. Mutta nyt mun pitää mennä. Sivuhomma muuttuu kohta päähommaksi, koska teitä elämässä mokailijoita riittää. Valoa kohti vain! (poistuu räpläten)

- Niin, valoa kohti tässä mennään...

Tämä oli fiktiivinen tarina siitä, kun life coachi tulee ja imaisee sinusta viimeisetkin energiat pois. Samalla tämä sisälsi lupauksen siitä, että menet kohti valoa (kuolema?) valmennuksen avulla. Mutta se maksaa. Kaikkihan elämässä maksaa. Ehkä jos maksat tarpeeksi, joku kuuntelee sinua räpläämättä. Maksullinen kuuntelija.