keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

ViherpiiperrystäHei sinä karski mies tai nainen. Oletko kyllästynyt jyrsimään makkaran kyrsää? Haluaisit ruokavalioosi jotain viherrystä. Laita makkara piiloon ja unohda vanha toverisi. Syö jotain muuta kunnes taas makkara muistuu mieleesi ja etsit sen esiin kätköistä. Ja kas, se vihertää somasti. Mitä, eikö innosta. Oli siis typerä ja käytetty ehdotus.

Kaipaat viherrystä. Ehkä olet asunut liian kauan kaupungissa. Muuta siis maaseudulle ja ryhdy viljelijäksi. Jos hyvin käy, pääset ehkä myös televisioon etsimään itsellesi muijaa tai äijää. Jaahas, on siis liian vaivalloista. Haluat siis mennä sieltä mistä on aita matalin. Ei kuule onnistu. Käytän viherrysmielenhäiriötäsi hyväksi ja motivoin sinusta kotiviljelijän.

Mene viherkauppaan. Osta sieltä viherrystä maun mukaan. Laita viherrykset purkkeihin. Purkkeihin olisi hyvä laittaa myös multaa, ehkä silloin onnistuisit paremmin. Purkit valoisaan paikkaan. Juota niitä säännöllisesti. Huomaat kenties jos ne ovat kuolemassa janoon tai ovat juopotelleet liikaa. Kohtuukäyttöä siis. Se onnistuu niiltä, sillä ne eivät ole alkoholisteja. Korjausliikkeesi joko auttavat tai sitten joudut kohtaamaan kuoleman, siis viherryksen lähdön vihertaivaaseen. Viljelyksesi onnistuvat kyllä. Jos olet valinnut oikein (jos siis olet makean ystävä), saat myös mahan täydeltä makeaa.