perjantai 31. heinäkuuta 2020

Karvoja vai eikö karvoja, siinä pulma



Karvoja vai eikö karvoja, siinä pulma.

Monet ovat postanneet kuvia säärikarvoistaan ja/tai kainalokarvoistaan. Se on herättänyt suuria tunteita ihmiskunnassa. Jotkut ovat ihastuneet ja toiset ovat pahastuneet.

Vaikuttaa siltä, että ihminen ei saisi päättää itse siitä miltä kehonsa näyttää. Jos poistat karvasi, olet toiminut oikein tai sitten olet vain pelkuri, joka toimii niinkuin muut haluavat. Jos taas annat karvojen kasvaa vapaasti, olet iljettävän näköinen tai sitten rohkea ihminen, joka ei välitä muiden mielipiteistä kehonsa suhteen.

Mutta hei oikeesti, eikö meillä ole todellisia pulmia? Pitääkö tehdä karvoista joku suuri yhteiskunnallinen kysymys?  Miksi meidän pitää puuttua siihen, miltä toistemme kehot näyttävät? Onko meillä edes oikeutta siihen? Eikö se ole jokaisen oma asia miltä näyttää? Ja miksi minä teen tästä postausta? Niinpä, aivan turhaan nostan tästä haloota. Nythän olen itse mukana tässä karvakeskustelussa, jota pidän turhana, vaikkei se ilmeisesti sitä ole.

Voisiko fraasin "ei ole koiraa karvoihin katsominen" muuttaa "ei ole ihmistä karvoihin katsominen". Ei siis arvostella ihmisiä ulkomuodon perusteella.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti