keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Kauneus on katsojan silmissä

Kauneus on katsojan silmissä. Miksi sitten yleinen kauneusihanne voi määritellä kauneuden? Uskomme, että toisten silmät näkevät oikein ja omamme väärin. Mikä on edes oikein ja väärin? Ei meidän tarvitse tietää, sillä kyllä joku puusilmä sen määrittelee.

Usein kauneusihanne on täysin eri, kuin se, mikä peilistä näkyy. Mutta ei hätää. Voimme muuttaa itseämme pala palalta. Olemme kuin legohahmoja, joiden olemus muuttuu muotivirtausten mukana. Legoja kyllä riittää, mutta ne maksavat. Jotkut ovat keksineet tavan ansaita rahaa legoihin esittelemällä jo hankittuja legojaan. Ja hyvä niin, sillä näin muutkin tietävät, että mistä saa parhaat legot.

Omia osiani en ole vielä vaihtanut (ja sen kyllä huomaa). Monien mielestä minun olisi varmaan pitänyt vaihtaa kaikki osani jo vuosia sitten (ehkä jo kehdossa). Mutta minua ei vain kiinnosta (tai olen vain laiska). Mielestäni ihminen on kiinnostava ja kaunis, jos kauneus ja rumuus on hänessä sopusoinnussa. Ja enemmän kuin ulkonäkö, minuun tekee vaikutuksen ihmisen ajatukset, arvot ja tekemiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti