keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Sopivan ikäinen työnantajalleTiesitkö, että olet vain hetken sopivan ikäinen työnantajalle?
Alle 30-vuotiaana olet liian nuori ja kokematon.
Yli 40-vuotiaana olet liian vanha ja kokenut. Paitsi johtotehtäviin sovit vielä yli 40-vuotiaana, mutta yli 45-vuotiaana olet niihinkin jo ylikypsä.

Opiskelet ammattin ja sitten vain odotat maagista hetkeä, kun täytät 30-vuotta. Tosin odotteluaikana ehdit jo unohtaa oppimasi, saatat turhautua ja syrjäytyä. 30-vuotiaana olisit sopivan ikäinen työnantajalle, mutta et ole enää työkuntoinen.

Yli 40-vuotiaana mietit, että mitähän helvettiä sitä tekisi loppuelämänsä. Jotkut saattavat elää jopa 100-vuotiaiksi eli kyllä siinä ajassa ehtii hyvin hengailla.

Jos selviydyt 30-vuotiaaksi niin, ettet menetä työkuntoasi, kolminkertainen hurraa - huuto sinulle. Sinulla on 10-15 v aikaa tehdä tehokkaasti töitä. Saat olla varma siitä, että sinua käytetään kuin konetta eli täysillä koko ajan.
Olet saattanut tehdä ennen työelämää ajankuluksesi lapsia, joten sinua kaivataan myös kotona. Yrität saada kotiväen käsittämään, että 10 vuoden päästä olet täysin heidän käytettävissään. Mutta ei, hei eivät vain voi sitä käsittää. He haluavat sinut nyt.

Työttömiä on paljon. Työnantajilla on kissanpäivät. He voivat vapaasti harjoittaa ikäsyrjintää.
Mutta onneksi on myös sellaisia työnantajia, joiden valintakriteereihin ei vaikuta ikä.
Tilanne ei siis ole täysin lohduton.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti